dimecres, 14 de març de 2012

Els inicis


Que difícil es fa triar un títol per a un blog.  I el pitjor és que quan en trobes un, ja està agafat.  Però finalment n’he trobat un que m’ha semblat adient a la finalitat que se li demana i que no és altra que servir per a l’assignatura Escriptures hipertextuals.

Per això el nom d’hipertextuals.  Les filigranes esperem que vinguin tot seguit.  De fet, volia posar una imatge d’alguna filigrana, i n’he trobat moltes, però eren pagant.  En aquesta societat s’ha de pagar gairebé per tot.  Però he recordat que de joveneta tenia una faceta artística que, juntament amb el meu afany de col·leccionar tot el que està en suport paper, ha provocat que encara tingués dibuixos i mostres en punt de creu.  I d’allà n’ha sortit l’abecedari que he utilitzat per il·lustrar la pàgina, que està força allunyat de l’hipertext, però que no hem de perdre de vista perquè en definitiva, tota aquesta tecnologia és producte d’aquests inicis manuals.   I ja ho diu en Raimon, qui perd els orígens... 

3 comentaris:

 1. Hola, m'agrada molt el nom que finalment has escollit i el color que has posat al blog. Si tinc temps t'aniré seguint.
  Salutacions.
  Txell

  ResponElimina
 2. Hola Montse,

  Vull donar-te la enhorabona pel teu blog, i crec que el títol triat està força encertat: Filigranes hipertextuals, perquè al final, aquest suport textual, dintre de la seva incertesa, infinitud, etc. no deixa de ser una filigrana. Està molt bé que hagis recuperat treballs en format paper, allò que sembla, això diuen, que poc a poc desapareixerà i que jo crec que si això passés, nosaltres no ho veurem.

  La frase última de Raimon: qui perd els orígens...és una frase clau, però no tan sol dins de l’escriptura hipermèdia, sinó en totes les disciplines de la vida, sigui familiar, sigui econòmica, sigui dels amics, etc.; per què ho dic? Doncs, perquè a vegades oblidem massa ràpid aquests orígens, i per molts canvis soferts a la vida, aquests, els orígens no s’haurien de perdre mai (al menys dins del nostre pensament).

  Salutacions

  ResponElimina
 3. Avui m'he decidit a fer jo també activisme en xarxa! Aprofitant que els continguts de la PAC "m'ho permeten", he creat aquesta entrada al meu blog: http://malumaitakete.blogspot.com.es/2012/05/activisme-meat-is-murder.html I ja se sap, com que l'activisme no funciona si no es fa una mica de SOROLL, doncs aquí estic! Fent propaganda agressiva!

  ResponElimina